Z-profil keramika

Keramičarski radovi

Učinkovito postavljanje ključno je za osiguravanje trajnosti keramičkih pločica. Pravilna priprema podloge i pravi izbor ljepila i fuga za vrstu keramičkih pločica i specifične uvjete projekta ključni su za postizanje dugotrajnog postavljanja.

Stoga je vrlo važno angažirati kvalificiranog polagača pločica i koristiti proizvode koji zadovoljavaju najnovije nacionalne i međunarodne standarde.

Mjesto ugradnje

Predviđeno mjesto instalacije vrlo je važan aspekt. Pri odabiru pločica potrebno je voditi računa o vrsti i intenzitetu opterećenja kojima će popločane površine biti izložene tijekom uporabe, što mora jamčiti potrebnu trajnost. Mora se uzeti u obzir i opasnost od kontakta s agresivnim tvarima.

Kakva podloga?

Podloga mora jamčiti ravnost površine obložene pločicama i mora imati potrebnu mehaničku čvrstoću da izdrži očekivana opterećenja tijekom uporabe površine, uključujući i slučajna opterećenja. U trenutku ugradnje, podloga mora biti čista, ravna i adekvatno vezana, tj. dimenzijski stabilna i bez diskontinuiteta i tvari koje mogu spriječiti lijepljenje.

Koje pločice?

Pločice moraju biti odabrane s odgovarajućim tehničkim karakteristikama za mjesto uporabe i predviđeni promet tijekom cijelog životnog vijeka. Isto vrijedi i za debljine i veličine.

Koje ljepilo?

Pri postavljanju svih vrsta keramike, koristimo se isključivo ljepilima renomirane robne marke CRESIT, kao što su: CM12, CM16, CM17…

Uske ili široke fuge?

Pločice se ugrađuju s otvorenim ili širokim fugama (širina fuga ovisi o veličini pločice i specifičnim karakteristikama projekta) iz više razloga, a najvažnije je da apsorbiraju naprezanja kojima pločice mogu biti izložene zbog nestabilnosti varijacije podloge i dimenzija uzrokovane temperaturnim promjenama.

Suhi raspored omogućuje da se vidi kako će konačni rezultat izgledati i postoje li neke prilagodbe koje trebate napraviti. Na primjer, možda ćete primijetiti da trebate rezati neke pločice kako bi pravilno pristajale na površinu. Možete odlučiti rezati pločice prije nego ih postavite ili prvo postaviti ploče u punoj veličini, ostaviti ih da se osuše, a zatim dodati izrezane.

Budući da je rezanje keramičkih podnih pločica složen i delikatan posao, moramo osigurati da u svom arsenalu imamo pravi alat. Posebno dizajniran za keramičke pločice osigurat će da rezovi budu čisti i točni.

Hidroizolacija

Tijekom izvođena keramičarskih radova, koristimo najbolje materijale kao što je WEBER tec D-max 2K.

weber.tec D-max 2K je polimer-modificiranana dvokomponentna komponentna elastična hidroizolacija. Sastoji se iz tekućeg polimera i praškaste, aditivima ojačane, cementne osnove.

Primjenjuje se za unutarnju i vanjsku hidroizolaciju i zaštitu betonskih podloga, cemetnih mortova, opeka i blokova od vlage.

Podloga je za sigurno postavljanje keramičkih pločica u područjima pod uticajem vode kao što su balkoni, toaleti i kuhinje, bazeni. Može se koristiti kao kruta, paropropusna hidroizolacija zidova u podrumskim prostorijama.

Više od 30 godina naše pristunosti u građevinskoj industriji utemeljeno je na neprestanom razvoju kako naše tvrtke tako i njezinih zaposlenika.

099 / 23 47 333

zpprodaja@z-profil.hr

Posjetite nas

Tvrtke iz naše grupacije

Z-profil prodaja d.o.o.
ZP automobili d.o.o.