Z-profil farbanje

Što je farbanje?

Za farbanje zidova sinonimi su različiti – ličenje, bojanje, krečenje, farbanje, malanje ili pituranje. I to nisu svi!

Bojanje zidova je vrlo vjerojatno najveća promjena koju možete napraviti u prostoriji. Nekad je u pitanju samo osvježavanje boje (što je također potrebno napraviti s vremena na vrijeme), a nekad potpuna make-over.

Struganje stare boje

Dugogodišnjim krečenjem zidova nastaje sloj farbe debljine i do nekoliko milimetara. Kada sloj postane dovoljno debeo da se ne može održati na zidu, on se počinje odlijepljivati i otpadati. Tada morate skinuti sve slojeve stare boje, prije nego što počnete nanositi novu. Možete to učiniti sami ili unajmiti majstora. Cijena uglavnom ovisi o složenosti podnožja i površine zidova.

Odabir idealne boje

Kažu da je svaki početak težak, no kod bojanja zidova on je poprilično jasan – prvenstveno odredite koje zidove želite obojiti. Pritom, uzmite u obzir o kojoj se prostoriji radi, jer će to utjecati na odabir vrste boje prikladne uvjetima koji vladaju u tom dijelu doma. Primjerice, postoje boje za kuhinje i kupaonice koje mogu podnijeti povećanu količinu vlage, kao i boje za dječje sobe koje nisu štetne za udisanje.

Ovisno o trenutnom stanju zidova, moguće je da ćete ih prije samog farbanja morati pripremiti – sastrugati boju koja se ljušti ili popuniti rupe na mjestu gdje su nekad bile slike ili police. Površina bi prije bojanja trebala biti ravna i glatka kako bi novo obojani zid bio savršen.

Za inspiraciju prilikom odabira nijanse od velike će pomoći biti ton karte.

Ako mislite da sami nećete moći zamiješati određenu nijansu, dobro je znati da je u sklopu našeg poduzeća dostupno precizno kompjutersko miješanje boja za zidove.

Izbor materijala za farbanje

Kako bismo osigurali najkvalitetnije moguće farbanje, u sklopu ove vrste radova koristimo i najkvalitetnije materijale, renomiranih proizvođača JUB i HELIOS

Više od 30 godina naše pristunosti u građevinskoj industriji utemeljeno je na neprestanom razvoju kako naše tvrtke tako i njezinih zaposlenika.

099 / 23 47 333

zpprodaja@z-profil.hr

Posjetite nas

Tvrtke iz naše grupacije

Z-profil prodaja d.o.o.
ZP automobili d.o.o.